Myyntistailausta ja -kalustusta kestävämmin

Myyntistailauksia ja varsinkin -kalustuksia tehdessämme tarvitsemme yleensä tietyn määrän rekvisiittaa mukaan kohteeseen. Senpä takia joudumme pakosti hankkimaan lisää rekvisiittaa ja tekstiilejä varastoomme tietyn väliajoin, jotta pysymme toimintakelpoisina ja stailauksemme näyttävät hyviltä ja houkuttelevilta. Tästä syystä kestävyys ja ympäristöystävällisyys eivät tule ensimmäisinä mieleen kun puhumme myyntistailauksesta tai -kalustuksesta. Voimme kuitenkin itse vaikuttaa tähän asiaan paljonkin. Tässä joitakin vinkkejä siihen, miten voit vähentää ympäristön kuormittavuutta.

  • OSTA HARKITEN JA SUUNNITELMALLISESTI

    Tee hankintoja harkiten ja mielellään suunnitelmallisesti. Paras tapa on pitää listaa puutteista puhelimessasi ja täydentää varastoa kun näet tarvitsemasi tavaran hyvään hintaan. Kun suunnittelet hankinnat huolella, sinun ei myöskään tarvitse tehdä suunnittelemattomia heräteostoksia.

  • TSEKKAA MATERIAALIT

    Niinkuin muussakin kuluttamisessa kannattaa tavaroiden ja tekstiilien materiaalit tarkistaa. Kun hankit tekstiilit pääosin luonnonmateriaaleissa, kestävät ne aikaa ja kulutusta paremmin. Hyviä luonnonmateriaaleja ovat mm. pellava, puuvilla, villa, sisal ja juutti.

  • OSTA AJATONTA JA KESTÄVÄÄ

    Tunnistettavat trenditavarat kestävät vähiten aikaa. Kummallisen muotoiset maljakot ja tämän kevään voimakkaat printit näyttävät väistämättä kuluneilta ensi vuonna, koska ne leimautuvat niin helposti tiettyyn aikakauteen ja vuoteen. Lisäksi ne pistävöt silmään liikaa asuntoilmoituksissa. Tästä syystä suosittelen aina hankkimaan varastoon mahdollisimman neutraalia ja ajatonta tavaraa. Toki joitain värikkäitä trendijuttuja voi olla mukana mausteena mutta maltillisemmin.

  • HYÖDYNNÄ KIRPPARIT JA KIERRÄTYSKESKUKSET

    Kirppareilta ja varsinkin kierrätyskeskuksista voi tehdä huippulöytöjä ihan pikkurahalla! Tekstiilejä en kirppareilta ostaisi mutta kaikkea muuta rekvisiittaa kyllä. Varsinkin hurmaavia ja persoonallisia astioita ja lasitavaraa on tarjolla hyllykaupalla. Itse suosin kierrätyskeskuksia sillä niissä tavarat on luokiteltu ja hyvin esillä. Taktiikkani on käydä mahdollisimman usein, tsekata tietyt hyllyt ja ostaa harkiten. Kierrätyskeskusten kirjahyllyt ovat täynnä, joten rekvisiitaksi tarkoitetut kirjat kannattaa hankkia sieltä.

  • TEE HAKUVAHTEJA NETTIKIRPPAREILLE

    Varsinkin myyntikalustuksia tekevälle nettikirpparit ovat aarreaittoja mutta ostoissa täytyy usein olla nopea. Voit asettaa hakuvahteja eri hakusanoilla ja tallentaa suosikkejasi. Kannattaa ladata appi puhelimelle ja seurata ilmoituksia tarkasti. Usein halutut merkit ja hyväkuntoiset huonekalut ja valaisimet liikkuvat nopeasti, joten älä jää odottamaan liian pitkäksi aikaa vaan sovi kaupat heti. Nettikirppareita hyödyntäen pystyt hankkimaan designia stailauksiisi ja kalustuksiisi huomattavasti halvemmalla.

  • VERKOSTOIDU, TEE SOPIMUKSIA JA HYÖDYNNÄ YHTEISTYÖT

    Voit aina etsiä sopivia yhteistyökumppaneita ja tehdä heidän kanssaan soppareita tuotteiden ostosta. Jos sinulla on näkyvyyttä somessa, voit aina ehdottaa kumppanille myös someyhteistyötä, joka hyödyttää molempia.

  • KULJETA VAROVASTI

    Tämä on ykkösasia! Pidä aina huolta tavaroistasi äläkä kuljeta mitään ilman suojausta. Panosta kunnollisiin kuljetuskasseihin ja uudelleenkäytettäviin suojausmuoveihin.

  • VARASTOI JÄRKEVÄSTI

    Tavaroiden, tekstiilien ja kalusteiden varastoiminen kannattaa suunnitella huolellisesti. Esimerkiksi pienkalusteita voidaan säilyttää hyllyillä ja huolehtia aina kalusteiden herkkien pintojen suojauksesta myös varastoinnissa. Särkyvien tavaroiden, kuten valaisimien varastoimiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Osa tekstiileistä, kuten verhot ja lakanat kannattaa varastoida ripustettuina rekkeihin ja matot säilyttää mattopusseissa.

  • HYÖDYNNÄ ITSE TEKEMISTÄ JA KUNNOSTAMISTA

    Jos sinulla on aikaa ja intohimoa, miksi ei tehdä itse omia stailausastioita esimerkiksi keramiikkatunnilla tai pienkalusteita puutöissä? Näin saat aina persoonallista, edullista ja juuri sellaista rekvisiittaa kuin itse haluat. Itse kunnostamalla, verhoilemalla tai vaikka maalaamalla saat kalusteista taas kuin uusia. Jos sinulla itsellä ole aikaa tai osaamista kunnostukseen, niin hyödynnä alueesi käsityöläisiä.

  • HUOLLA SÄÄNNÖLLISIN VÄLIAJOIN

    Varastosi tavaroiden ja tekstiilien kunto on paljolti itsestäsi kiinni. Tekstiilit kannattaa pestä tai pesettää säännöllisin väliajoin ja höyryttää aina ennen käyttöä. Kalusteitakin voi huoltaa pitämällä ne puhtaina ja kiristämällä ruuvit säännöllisesti. Kun ostat sohvia ja nojatuolia vaihdettavalla päällisellä, voit päivittää kalusteen ostamalla vain uuden päällisen tai pesettämällä sen.

  • PIDÄ VARASTOMYYNTEJÄ

    Kuluneet ja ‘visuaalisesti kuluneet’ tavarat kannattaa myydä edullisesti eteenpäin, jotta ne eivät vie turhaan tilaa varastossasi. Voit pitää varastomyynnin ja tehdä siitä kivan tapahtuman. Miksi ei yhdistää tapahtumaan vaikka opetusta workshopin muodossa tai ottaa kumppaniksi naapurin kukkakaupan ja myydä kirppiksen yhteydessä päivän kimppuja? Kun myynti on ohi, vie loput tavarat välittömästi läheiseen kierrätyskeskukseen tai lahjoita eteenpäin.

Previous
Previous

MINDSET - KAIKEN A JA O

Next
Next

MUISTOJA VUOSIEN TAKAA - ENSIMMÄINEN STAILAUSKOHTEENI IKINÄ!